Polisförbundet efter dödsolyckan: ”Stor sorg”

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

NYHETER

Polisförbundets ordförande tog emot beskedet om dödsolyckan i Malmö med bestörtning. En polisman avled och en skadades då en polisbil voltade under utryckning.

Poliser i hela landet höll en tyst minut — den i Malmö följdes av kramar och tårar.

"Det är med stor sorg och förtvivlan som jag mottagit beskedet om att en kollega omkommit i tjänsten. Mina tankar går till närstående, vänner och kollegor", skriver Polisförbundets ordförande Lena Nitz på Twitter.

Sextiotalet polisbilar med blåljusen på kom i kortege och radades upp på Drottningstorget i Malmö på onsdagen. Nästan hela torget fylldes av fordon och längst fram stod hundratals poliser för att hedra sin kollega under en tyst minut.

"I en situation som denna är det viktigt att finnas till för varandra, ta hand om varandra och trösta varandra så gott det går", säger Malmös polisområdeschef Stefan Sintéus i ett uttalande på polisens sajt.

Under tisdagskvällen samlades kollegor till de båda poliserna på Rosengårds polisstation.

"Jag har med stor sorg mottagit beskedet om att vår kollega avlidit i tjänsten. Jag vet att detta var en mycket uppskattad medarbetare och vän. Mina tankar går till hans familj, vänner och närmaste kollegor", säger regionpolischef Carina Persson i ett uttalande på polisens hemsida.

Moderatledaren Ulf Kristersson hade i dag planerat ett besök hos Malmöpolisen, bland annat i Rosengård. Men det besöket ställs in.

– I dag måste de få tid att ta hand om varandra, säger Moderaternas presschef Cherine Khalil.

Olyckan kommer att utredas av enheten för särskilda utredningar.

Rättat: I en tidigare version uppgavs en annan plats för tyst minut. Planerna har ändrats.

Publicerad:

LÄS VIDARE