C gör avstamp inför valrörelsen

Uppdaterad 2018-08-28 | Publicerad 2013-09-19

KARLSTAD. Centerpartister från hela landet ska i helgen göra avstamp inför den kommande valrörelsen för supervalåret 2014.

Partiledaren Annie Lööf hälsar välkommen och öppnar partistämman med tal vid lunchtid i dag.

Nästa år är det supervalår med dubbla valrörelser, i maj är det val till EU-parlamentet och i september ska svenskarna gå till valurnorna igen för att rösta i riksdagsvalet.

För Centerpartiet blir partistämman i Karlstad avstamp inför det kommande valarbetet.

Annie Lööf har tidigare beskrivit det så här:

– Jag ser verkligen fram emot att ta avstamp mot valrörelsen tillsammans med hela Centerrörelsen när vi ses i Karlstad. Där ska vi fortsätta den förnyelse som vi påbörjade i Åre och staka ut en långsiktigt hållbar politik som kan ta Sverige in i framtiden.

Motioner, tal och torgmöten

Drygt 500 ombud från hela landet ska samlas och lyssna på tal av partiledaren men också behandla de nära 600 politiska motioner som lämnats in. I kväll, efter middagen, ska dessutom Annie Lööf väljas om av medlemmarna.

Under helgen ska stämmans deltagare ge sig ut på gator och torg i Karlstad för att möta väljare.

Centerpartiet har just nu ett utsatt läge i opinionen. I en rad mätningar har C hamnat både utanför fyraprocentsspärren till riksdagen och balanserat precis på den.

"Hårt jobb"

Annie Lööf har dock tidigare poängterat att C hade det jobbigt även inför valet 2010 och att det som nu krävs är "hårt jobb".

– Det är ett år kvar till ­valet. Och jag kan konsta­tera att inför valet 2010 gjorde Centerpartiet en r­ejäl uppryckning sista året, så det är ­bara att ställa sig i start­groparna och ­köra för ett tufft men roligt valår, har hon tidigare sagt.

Följ ämnen i artikeln