Buss med ungdomar körde av vägen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En buss med ungdomar körde av vägen på riksväg 51. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
En buss med ungdomar körde av vägen på riksväg 51. Arkivbild.

En buss med ungdomar på sportlovsresa körde av vägen i Hjortkvarn utanför Hallsberg på söndagsförmiddagen – men ingen skadades allvarligt.

– Vi fick larmen klockan 10.24. Det var en buss med en grupp ungdomar i nedre tonåren och vuxna ledare, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör vid polisen.

22 personer var inblandade i olyckan. Två av dem uppges ha skadats; dels föraren, som fått ansiktsskador, dels ett av barnen som chockades vid händelsen. De två togs omhand av ambulanspersonal.

– Det är det vi har initialt, att två skadats. Inga andra personskador är rapporterade.

De övriga ungdomarna och ledarna fördes till en lokal i närheten direkt efter olyckan.

Bussen var på väg från Norrköping till Sälen där gruppen skulle tillbringa sportlovsveckan. Barnen ville efter olyckan inte fortsätta till Sälen utan hämtades under eftermiddagen av vuxna och åkte tillbaka till Norrköping.

– Vi har haft en samling här på fritidsgården och pratat om vad som hänt. Alla ungdomarna är mycket måna om varandra och väldigt glada över att ingen blev allvarligt skadad, säger Elisabeth Andersson, chef för Frinavets fritidsgård varifrån ungdomarna åkte, till Norrköpings Tidningar.

Vad som orsakat olyckan är inte känt. Bussen har tagits i beslag för undersökning, uppger polisen.

– Det har inletts en förundersökning, fast den är utan rubricering än så länge. Men vårdslöshet i trafiken ligger nära till hands, säger Dangardt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN