Bomberna regnar över Aleppo – staten gör reklam för ”blomstrande nattliv”

Uppdaterad 2016-09-29 | Publicerad 2016-09-28

Den syriska regimen har inlett en enorm offensiv mot östra Aleppo, som kontrolleras av rebeller, och en halv miljon människor har dött i kriget.

Samtidigt marknadsför landet sitt ”blomstrande nattliv” – genom syriska statens nyhetsbyrå.

Följ ämnen
Nato

Sönderbombade sjukhus med bilder av patienter liggandes på blodiga golv. Döda familjer begravda i spillrorna efter de ständiga flyganfallen.

Så ser verkligheten ut i Aleppo i Syrien just nu.

Landets största stad – där omkring två miljoner människor bodde före kriget – är delad efter att regeringen gått på ny offensiv för att driva ut rebellerna. Målet är att ta tillbaka hela staden. Samtidigt har ryska och syriska styrkor bombat staden i flera dagar och hundratals människor har dött.

Både Storbritannien och Frankrike, liksom Nato, har beskrivit attackerna mot 250 000 civila i belägrade områden i östra Aleppo som ”krigsförbrytelser”.

Trots det passar den syriska regimen på att marknadsföra landets nattliv.

Har ett ”blomstrande nattliv”

”Aleppo, nu utsedd till ”världens farligaste stad”, har fortfarande ett blomstrande nattliv”, skrev den statliga nyhetsbyrån Sana i samband med en video de publicerade i helgen, rapporterar The Independent.

I videon syns en dj vända plattor på en fullsatt klubb vid ett evenemang i Aleppo. Filmen ska ha spelats in den 16 juli i år, står det i filmklippets sluttext.

Det har fått flera människor att rasa på sociala medier.

”Skandal”, ”pinsamt” och ”sjukt”, tycker flera twittrare. ”Djävlar vad låg och billig regimen blivit, det här säger väldigt mycket”, skriver en annan.

Filmen påstås också vara inspelad någon annanstans.

Marknadsförde Syrien som ”turistparadis”

Tidigare har Syriens president Bashar al-Assad fått kraftig kritik efter att den officiella turistbyrån marknadsfört landet som ett ”turistparadis”.

Bland annat laddade landets officiella turistbyrå upp bilder på folk som njuter avslappnat strandhäng och åker jetski. Dessutom publicerades till synes härliga drönarbilder över den antika staden Palmyra, som så sent för några månader sedan var ockuperade av terrororganisationen IS.

 PLUS:  Kriget i Syrien