Kommunal om förmånsbeskattningen: ”Ett hån”

Av: Josefin Silverberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fackförbundet Kommunal är kritiskt till förmånsbeskattningen av de personer som i somras på uppdrag av MSB ryckte ut för att släcka skogsbränderna.

– Det blir något av ett hån mot de som offrade sina ledigheter för att rädda hus, hem och skogar i Sverige, säger ordföranden Tobias Baudin.

MSB menar att förmånsbeskattningen kommer bli ett nollsummespel eftersom många av förmånerna är avdragsgilla i deklarationen. Men bland personer som ryckt ut för att släcka bränder och avbrutit sin semester är ilskan stor.

1 av 4 | Foto: Anders Wiklund/TT
Tobias Baudin, orförande för fackförbundet Kommunal.

– Många har lagt hela sin semester på detta utan möjlighet till återhämtning i höst. Nu ska vi lägga en massa tid på att få det här rätt. Vi gör det här för att vi vill och för att det är viktigt men jag tror det är många som kommer tänka till inför nästa sommar: är det verkligen värt det?, säger en insatschef till Aftonbladet.

Tobias Baudin, ordförande för fackförbundet Kommunal som organiserar brandmän, är starkt kritisk:

– Det är klart att jag reagerar starkt på det här. Det blir ju ett hån mot de som verkligen offrat välbehövliga semestrar för att rädda hus och hem runt om i Sverige. Ska tacken vara att man förmånsbeskattas på det här sättet?, säger Baudin till Aftonbladet.

Personer som ingår i MSB:s resurspool uppmanas nu att lista de förmåner de tagit del av, logi och kost.

– Just nu pågår det många andra politiska diskussioner men min uppmaning till politiker är att försöka hitta ett undantag i skattelagstiftningen som MSB föreslår. Det här känns som något som alla partier skulle kunna enas om, säger Tobias Baudin.

Publicerad:

LÄS VIDARE