Här får brandmännen stående ovationer

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

Räddningstjänst, volontärer och sjukhuspersonal fick stående ovationer av över 70 000 personer på välgörenhetskonserten Fire fight Australia.

Under välgörenhetskonserten i Sydney tackades alla frivilliga som hjälpt till att bekämpa de förödande skogsbränderna i Australien. Rungande applåder och stående ovationer fyllde hela Sydneys stadium på söndagen.

Ett meddelande från prins William lästes upp i direktsändning på en storskärm, skriver 7NEWS.

– Vi vet att det har varit en fruktansvärd tid för de som blivit drabbade av skogsbränderna. Men vi vill berömma det mod och den uthållighet som alla involverade har haft. Speciellt de frivilliga brandmännen som satte sina liv på spel för att rädda andras liv, säger prins William.

Queen uppträdde på konserten

På välgörenhetskonserten uppträde bland annat Guy Sebastian, Baker Boy, Alice Cooper och Queen med Adam Lambert som ledsångare. Queen uppträdde med samma låtuppsättning som de gjorde 1985 på välgörenhetskonserten Live Aid för svältkatastrofen i Afrika. Bland annat spelade de ”We are the champions”.

Alla biljettintäkter går oavkortat till landsbygd- och regionala brandstationer i de drabbade staterna, till Röda korsets katastrofhjälp, återuppbyggnad och RSPCA Bushfire Appeal.

Publicerad:

LÄS VIDARE