Villor med pool dominerar klicktoppen

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:
Uppdaterad:

Värmeböljan som vi upplevde i slutet av juni var som bortblåst förra veckan.

Men det stoppade inte många från att drömma om svalka runt husknuten.

Bostäderna som toppade klicktoppen i Uppsala vecka 26 har alla någonting gemensamt – närhet till bad.

Burvik, Uppsala
Foto: Notar
Burvik, Uppsala

1. Burvik, Uppsala

Pris: 3 495 000 kronor. Antal klick: 12 936. Mäklare: Notar.

Den mest klickade bostaden har en lummig tomt på dryga 2 000 kvadratmeter och pool. Huset som sträcker sig över 135 kvadratmeter ligger nära såväl golfanläggningen i Burvik, öster om centrala Uppsala, som sjön Sottern. Huset har totalt fem rum, varav tre används som sovrum i dag. I huset som byggdes 2006 finns även ett vardagsrum och två badrum.

Foto: Svensk fastighetsförmedling
Uppsala, Uppsala

2. Uppsala, Uppsala

Pris: 9 800 000 kronor. Antal klick: 9 679. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den näst mest klickade bostaden har både pool och två stall, ett för fyra hästar och ett större för elva hästar. Vi hittar huset mellan Bälinge och Storvreta, inte långt från centrala Uppsala. Domkyrkan och Slottet syns på håll. Huset som byggdes för hundra år sedan, 1920, har renoverats och byggts till genom åren. I dag är det cirka 250 kvadratmeter och har åtta rum. Tomten sträcker sig över hela 1,8 hektar.

Foto: Mäklare kulling
Myskdalen/Funbo, Uppsala

3. Myskdalen/Funbo, Uppsala

Pris: 4 390 000 kronor. Antal klick: Mäklare: Mäklare kulling.

Den tredje mest klickade bostaden ligger i Myskdalen/Funbo, nära Lötsjön och cirka 15 minuter med bil öster om centrala Uppsala. Huset är på 117 kvadratmeter och byggdes 2011. Det har fem rum och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. På tomten som sträcker sig över 2 300 kvadratmeter finns pool.

Foto: Notar
Norby, Uppsala

4. Norby, Uppsala

Pris: 4 995 000 kronor. Antal klick: 5 284. Mäklare: Notar

Den här sexrummaren fanns med på klicktoppen även förra veckan. Den byggdes i slutet av 1970-talet och ligger strax söder om centrala Uppsala. Skarholmen och badplatser ligger 10 minuter med bil från bostaden. Villan är på runt 254 kvadratmeter, varav 109 räknas som biarea. På entréplan finns bland annat ett vardagsrum, sovrum och tvättstuga med dusch och bastu. En trappa upp finns ytterligare tre sovrum, ett badrum med badkar, vardagsrum och kök. På tomten som är på 1 151 kvadratmeter finns också en äldre gäststuga.

Foto: Riksmäklaren
Skuttunge, Uppsala

5. Skuttunge, Uppsala

Pris: 2 550 000 kronor. Antal klick: 5 237. Mäklare: Riksmäklaren.

Den sista villan på listan ligger i Skuttungeby, Björklinge. Ett område norr om centrala Uppsala som för tankarna till Astrid Lindgrens Bullerby enligt mäklaren. Huset som byggdes 1967 har sex rum, fördelat på två plan. På nedervåningen finner vi kök, vardagsrum med öppen spis, tre sovrum och badrum. På övervåningen finns ytterligare ett sovrum och allrum och i källaren finns även ett hobbyrum med öppen spis. Tomten sträcker sig över 1 900 kvadratmeter.

Publicerad:

LÄS VIDARE