”Noppes” vänner tar ett sista farväl

Av: Maja K Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I dag gör kungens vän, krögaren och entreprenören ”Noppe” sin sista resa. Begravningsgudstjänsten kommer att vara på Östermalm – för att de många vännerna ska få plats.

1 av 4

Klockan 14 på fredagen börjar begravningsgudstjänsten för Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt i Hedvig Elenora kyrka på Östermalm.

Varför begravningen hålls i Hedvig Elenora kyrka i stället för Irsta kyrka, där Lewenhaupt har sin familjegrav, beror på att många vill ta farväl, skriver Expressen.

– ”Noppe” kände så oerhört mycket folk. För att alla ska få en möjlighet att ta farväl var man tvungen att ha det i en större kyrka och då föll valet på Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm, säger Hans Rhodin, som håller i begravningen, till Expressen.

Kungaparet kommer medverka

Kung Carl Gustav och drottning Silvia är bara några av de många vänner som kommer att ta farväl på fredagen.

– Det är en av mina äldsta vänner och vi har haft väldigt trevligt och roligt tillsammans. Han var i ordets rätta bemärkelse en riktig spjuver, en riktigt god kamrat och vi har haft många goda skratt tillsammans, har kungen tidigare uttalat sig.

Enligt Svensk Dam så ska vännen Carola Häggkvist sjunga på gudstjänsten.

Hittades död i vattnet

Entreprenören och krögaren, Noppe, hittades död i vattnet utanför Gärdet i början av mars. Noppe har varit en framgångsrik krögare och har även uppmärksammats för att driva medlemsklubben ”Noppes”, där även kungen varit med.

Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt blev 69 år.

Publicerad:

LÄS VIDARE