Tömde nästan hela huvudstaden på öl

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Ölen tog slut i Reykjavik.
Foto: TT
Ölen tog slut i Reykjavik.

NYHETER

I helgen bestämde sig ett gäng amerikanska soldater för att ta några glas på stan i Reykjavik.

Men amerikanerna var så pass törstiga att de lyckades dricka flera barer och restauranger helt torra, skriver isländska tidnigen Visir.

Under helgen landade 6 000 –7 000 amerikanska soldater i Reykjavik. Soldaterna, på väg till en Nato-övning i Norge, beslutade sig för att ta några öl under sin korta visit på Island. Något som ledde till att flera barer och restauranger sålde slut på hela sitt öllager.

Den öl som var mest populär ska ha varit den inhemska, gjord på isländska bryggerier. Ett bryggeri, som är särskilt känd för sin populära dryck, ska till och med ha varit tvungen att skicka ut nödleverans till barerna, skriver den isländska tidningen Visir.

Inhemsk Isländsk öl mest populär

När flera av stans öltunnor gapade tomma så började barerna låna av varandra. De som hade kvar i sitt sortiment fick helt enkelt sälja det till barer som var i nöd, skriver den isländska bloggaren Eiríkur Jónsson.

Flera personer har berättat för bloggaren att de aldrig varit med om något liknande. Men efter helgens bartömning ska nu de stans barer åter ha rustat upp sitt sortiment igen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN