Skolanställd häktad för sexbrott mot barn

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En man i 30-årsåldern från Västerbotten har häktats för flera sexbrott mot barn. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
En man i 30-årsåldern från Västerbotten har häktats för flera sexbrott mot barn. Arkivbild.

En man i 30-årsåldern har häktats för flera våldtäkter mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Mannen har arbetat på en skola, men brotten har inte skett i skolmiljö, enligt åklagare Anna Lundberg.

Mannen är från Västerbotten och greps och anhölls den 1 mars för en våldtäkt mot barn som ska ha skett någon gång mellan november 2018 och slutet av februari 2019. Under utredningen växte nya misstankar fram och på fredagen häktades han även för ytterligare två våldtäkter mot barn, tre barnpornografibrott och tre falla av utnyttjande av barn för sexuell posering.

– Han är häktad på sannolika skäl för samtliga åtalspunkter, säger kammaråklagare Anna Lundberg till TT efter häktningsförhandlingen.

Medger brott

Mannen medgav via sin advokat samtliga yrkanden.

– Han erkänner brott men det är inte säkert att han erkänner just de rubriceringar som åklagaren gör gällande i slutändan, säger mannens advokat Mikael Stenman till SVT Nyheter Västerbotten.

Åklagaren vill inte ange om brotten har riktats mot ett eller flera barn, men säger att det i samtliga fall handlar om barn under 15 år.

Anna Lundberg vill inte spekulera i om utredningen kan växa ytterligare.

– Nu fokuserar vi på det vi har framför oss. Om det finns ytterligare brottsmisstankar i dagsläget vill jag inte kommentera, eftersom det i så fall omfattas av förundersökningssekretess, säger hon.

Inte i skolan

Mannen har arbetat på en skola, men åklagaren vill inte säga om mannen har kommit i kontakt med barnet eller barnen via sitt arbete.

– Brotten har inte skett i en skolmiljö, slår hon fast.

Två av våldtäkterna har skett i mannens bostad. Var och när den tredje har ägt rum är oklart, men övergreppet ska enligt åklagaren ha skett under perioden 2015–2019.

Publicerad:

LÄS VIDARE