Långa köer under MQ:s utförsäljning

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

MQ vädjade till sina kunder att hålla avstånd. 

Men när klädkedjan hade utförsäljning ringlade sig köerna långa på många ställen i Sverige. 

– Jag blev helt chockad. Folk stod och köade som galningar, säger butikssäljaren Sara Englund. 

I torsdags kom beskedet att klädkedjan MQ går i konkurs som en följd av coronakrisen. På lördagen öppnade butikerna upp igen för en utförsäljning av hela sortimentet. 

Det skapade långa köer utanför många MQ-butiker i landet. Bland annat i Ystad, Linköping, Karlstad, Umeå och Uppsala samlades många människor utanför butiken eftersom bara ett visst antal tilläts inne i den för att undvika trängsel.

Sara Englund, jobbar på MQ i Gränbystadens galleria i Uppsala.
Foto: Privat
Sara Englund, jobbar på MQ i Gränbystadens galleria i Uppsala.

– Jag blev helt chockad när jag passerade MQ på väg till jobbet i morse. Är det verkligen värt att riskera både sitt eget och andras liv för att kunna köpa en tröja på 50 procent?, säger Sara Englund som jobbar i Gränbystadens galleria i Uppsala.

Foto: Privat
Kö i Linköping.

”Arg och orolig”

På sin Facebooksida skriver MQ att man följer Folkhälsomyndighetens råd och ber sina kunder visa hänsyn och hålla avstånd under utförsäljningen.

Men det hindrade inte köer utanför butikerna.

– Det har varit kö hela dagen. Jag ser i mitt jobb både äldre och yngre som inte verkar bry sig ett dugg om uppmaningarna att hålla avstånd och hosta i armvecket. Jag blir både arg och orolig, säger Sofia Englund.

Även i Linköping vittnar folk om långa köer.

– Hela situationen kändes minst sagt olämplig. Naivt upplägg med en obefintlig social distans, säger Linköpingsbon Patrik Landström.

MQ:s utförsäljning fortsätter även under söndagen. 

Foto: Privat
Kö utanför MQ

PODD Därför slår coronaviruset så hårt mot vissa grupper

Coronaviruset sprider sig, mellan alla samhällsgrupper och alla åldrar. Men ändå ser det olika ut. På vilket sätt har corona slagit hårdare mot vissa människor och varför drabbas just vissa grupper? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE