Annie Lööfs krav efter skattesvaren: Stäng dörren helt

Magdalena Andersson kallar det ”helt absurt” att Moderaterna ligger på om fastighetsskatten.

Nu reagerar C-ledaren Annie Lööf efter statsministerns svar i P1.

– Bra att S inte går till val på att införa en fastighetsskatt, men dörren behöver stängas helt, säger hon till Aftonbladet.

Det var i inledningen av Ekots utfrågning av statsministern som tonläget blev högt.

– Vi har suttit i regeringsställning i åtta år, de har vevat om detta 2014, 2018 och nu 2022. Vi har inte återinfört fastighetsskatten och har inga planer eller förslag på det. Att för tredje gången i rad köra detta, det andas lite desperation, svarade Magdalena Andersson när hon fick frågan.

Hon sa också att ”det är helt absurt att Moderaterna driver kampanj om detta”.

Men när Ekot utkrävde ett löfte kunde statsministern inte ge ett sådant.

– Jag kommer att få tusen frågor på vad jag kan lova. Det är relevanta frågor, jag förstår att man ställer dem. Jag vet vad jag tycker, det är ingen tveksamhet. Men börjar jag ställa ut massa röda linjer, då riskerar jag att skapa låsningar efter valet då vi riskerar ha ett väldigt osäkert parlamentariskt läge, sa Andersson.

M och KD: Viktigt besked – vem viker sig?

Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson reagerar på S-ledarens uttalanden. På Twitter skriver hon:

”Magdalena Andersson är tydlig i dagens utfrågning i P1 morgon. Återinförd fastighetsskatt finns på förhandlingsbordet. Hon har inga röda linjer där. Viktigt - men dyrt - besked för de svenska hushållen.”

Även KD-ledaren ger sig in i hetluften.

”I SR öppnar Magdalena Andersson för höjd fastighetsskatt för att vinna Vänsterns & MP:s stöd. Starka krafter inom S driver också frågan. Samtidigt påstår Centern att de inte kommer acceptera höjda skatter. Vem viker sig? Att rösta rödgrönt är verkligen att köpa grisen i säcken”, kommenterar Ebba Busch.

Nu reagerar också C-ledaren på statsministerns uttalanden – och hon kommer med ett krav.

– Bra att S inte går till val på att införa en fastighetsskatt, men dörren behöver stängas helt, säger Annie Lööf till Aftonbladet och fortsätter:

– Nu är det dags att också skrota ”beredskapsskatt”, det förslaget är ren symbolpolitik. Sverige behöver fredas från skattehöjningar på arbete, boende och sparande kommande mandatperiod.

Publisert:

LÄS VIDARE