Kidnappade Kamiyahs ”mamma” häktas i uppmärksammat fall

Publicerad 2017-01-15

Kamiyah Mobley kidnappades från sjukhuset åtta timmar gammal.

Efter 18 år har hon återförenats med sin biologiska familj – samtidigt som kvinnan hon växt upp med fängslats.

– Jag älskar dig, mamma, säger 18-åringen vid häktningsförhandlingen mot kvinnan som stal henne.

Samtidigt som ett 18 år gammalt kidnappningsfall vändes offrets värld upp och ner.

1998 föddes Kamiyah Mobley. Åtta timmar senare togs hon från sin mamma på sjukhuset av en kvinna som utgav sig för att vara sjuksköterska på University Medical Center i Jacksonville, Florida.

Trots enorma ansträngningar från polisen och en belöning på flera miljoner kronor kom myndigheterna inte närmare någon lösning. Först i veckan tog utredningen ny fart efter att ett tips lett polisen till South Carolina.

Där fanns en 18-årig kvinna som delade födelsedag med Kamiyah Mobley och när utredarna tittade närmare visade sig hennes födelsebevis vara en förfalskning.

Ett dna-test senare så var misstankarna bekräftade – Kamiyah Mobley hade återfunnits.

Hennes biologiska familj berättade under fredagen om lyckan av att Kamiyah äntligen hittats och de ska ha fått prata med henne i ett videosamtal.

Under fredagen häktades också den kvinna som Kamiyah i hela sitt liv kallat mamma, 51-åriga Gloria Williams. Hon misstänks nu för bland annat kidnappning.

18-åriga Kamiyah, som växt upp under ett annat namn, fanns med i rätten vid häktningsförhandlingen. Efter att ha meddelat att Gloria Williams ska hållas häktad lät domaren Kamiyah och Gloria att träffas.

– Jag älskar dig, mamma, sa Kamiyah enligt Washington Post.

Följ ämnen i artikeln