Flera anhållna i ekohärva kring bostadsbolag

TT

Publicerad 2021-03-02

Flera personer har anhållits av åklagare misstänkta för att vara inblandade i en stor ekobrottshärva i Luleå. Arkivbild.

Flera personer är anhållna misstänkta för att vara inblandade i en stor ekobrottshärva kring Luleås kommunala bostadsbolag Lulebo.

Misstankarna gäller grovt bedrägeri samt grov trolöshet mot huvudman alternativt medhjälp till grov trolöshet mot huvudman. Flera företag misstänks vara inblandade i brottsligheten.

"Insatsen är en följd av den utredning som pågått sedan våren 2020", säger Per Finnberg vid polisens avdelning för grova brott i Norrbotten i ett pressmeddelande.

Det är sju personer som nu sitter anhållna, enligt SVT Nyheter Norrbotten. Fyra av dem anhölls i måndags och tre under tisdagen.

Under förra våren häktades en tidigare chef vid Lulebo misstänkt för grov trolöshet. Han misstänks ha skrivit under luftfakturor för mångmiljonbelopp. Även en annan person frihetsberövades. De två släpptes senare.

Lulebo skriver i ett pressmeddelande att "bolaget, precis som tidigare, kommer att fortsätta göra allt för att bistå utredningen och rättsprocessen".

ANNONS