Så blir helgvädret i Uppsala

Publicerad:

NYHETER

Sol och 12 plusgrader.

Det blir det i Uppsala i helgen, enligt den senaste prognosen.

– Det kommer nog kännas som vår, säger meteorologen Mikael Sjöstrand.

Foto: Junge, Heiko / TT NYHETSBYRÅN

Nu under morgonkvisten kan lite lätt regn hitta in över Uppsala, men under resten av dagen och helgen ser lågtrycken ut att hålla sig borta.

– Det kommer att fortsätta att vara lite vårkänsla och mer sol än vad det varit tidigare i veckan, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Mellan 6 och 12 plusgrader

Efter en solig fredag med grader uppemot 8–9 plusgrader och måttliga till friska nordvästvindar så väntar en rätt kylig lördagsmorgon. Innan solen börjar värma kan det vara ett par minusgrader, men framåt dagen sen så ser temperaturen ut att komma upp i 6 till 8 plusgrader som mest.

– Under lördagen så är det sol fram till lunch, men på eftermiddagen så ökar molnigheten och det kan bli mulet innan solen hinner gå ner, säger meteorologen.

På söndag sen så ser det ut att bli klar himmel, temperaturer uppemot 10–12 plusgrader och lite svagare vindar.

– Det är inga rekordtemperaturer vi ser, men det är milt för att vara februari. Det kommer nog att kännas som vår, även om det mesta talar för att det kommer ett litet bakslag en eller två veckor in i mars.

Kyligare väder på ingång 

Nästa vecka ser vädret dock ut att påminna om den här veckans.  

– Det fortsätter att vara milt i början av veckan. Det kan bli uppemot 10 grader och en hel del sol. Men det är också en del moln som passerar, så det är lite varierat. I andra halvan av veckan är det lite kallare luft som börjar ta över och vi kommer nog kunna få nätter med 4–5 minusgrader och kanske 5 plusgrader som mest på dagen och en del sol. När vi går in på helgen sen så är det lite mer ostadigt väder. Det kan till och med komma lite snö. 

Tror du att det kan komma så mycket snö i mars att man kan åka skidor? 

– Det är svårt att säga i nuläget. Som den skidälskare jag är så vill jag säga ja för att hålla hoppet uppe. Det finns möjlighet, men vi får nog observera prognosen här någon vecka in i mars för att se om det kan komma så pass mycket snö.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN