Barn erkänner kanindöd i Karlstad

Uppdaterad 2021-05-07 | Publicerad 2021-05-06

Flera djur har hittats döda i samma villaområde i Karlstad.

Nu har ett barn erkänt gärningen.

– Vi har en person som har erkänt brotten mot kaninerna, säger Ivan Sokolowski, utredare hos polisen.

Flera döda djur har hittats i ett och samma villaområde i Karlstad i förra veckan. Någonting som tidningen NWT har skrivit om.

Det handlar om två separata händelser dygnet efter varandra. Den första händelsen inträffade natten mellan den 27 och 28 april. Totalt rör det sig om fyra kaniner.

– Då upptäckte målsäganden att deras två kaniner saknades, senare hittades den ena kaninen död på deras tomt och att den andra kaninen saknades, säger Ivan Sokolowski, som utreder ärendet hos polisen.

Det andra ärendet ärendet handlar om en familj som upptäckte att deras kanin var borta på morgonen.

– Senare på eftermiddagen upptäcker familjen att kaninen och en igelkott ligger i deras pool, avlidna, säger Ivan Sokolowski.

Har erkänt

Polisen rubricerade först ärendet som misstänkt djurplågeri och skadegörelse.

På torsdagen meddelade polisen att en ung person, under 15 år, hade erkänt gärningen. Personen är inte straffmyndig och kommer därför att lämnas över till sociala myndigheter.

– Vi har en person som har erkänt brotten mot kaninerna som skedde mellan den 27 och 29 april i Karlstad. Detta är en person som är för ung för att ha straffansvar, alltså under 15 år, så vi kommer att avsluta ärendet polisiärt och istället lämna över det till sociala myndigheter, säger Ivan Sokolowski.

Polisen vill inte gå in på några ytterligare detaljer om vad personen har uppgett i förhör.

Följ ämnen i artikeln