Kyrkan vill hänga med – öppnar en egen pub

Publicerad:
1 av 3 | Foto: TT/Montage
På måndag öppnar St Thomas's Church i Norwich sin pub. (Fotona är exempelbilder).

NYHETER

Går bibeln ihop med ett rejält stop öl? Det tycker en kyrka i engelska Norwich – de har nämligen köpt en egen pub.

– Jag hoppas att det blir en trevlig överraskning för folk. Jesus gjorde ju vatten till vin, säger prästen Ian Dyble till The Telegraph.

Att den kristna kyrkan serverar en klunk vin till nattvarden är vida känt. En kyrka som driver en egen brittisk pub är nog ovanligare. Denna syn kommer dock invånarna i engelska Norwich snart att behöva vänja sig vid.

Kyrkans präst, Ian Dyble, tyckte nämligen att en egen pub vore det bästa sättet för St Thomas's Church att sprida Bibelns ord – och såg till att kyrkan köpte en.

– Som vi alla vet håller folks intresse i kyrkan på att minska. Det här är ett sätt för oss att nå ut till församlingen, säger han.

”Kristna kan ha roligt”

Kyrkan ligger vägg i vägg med kroglokalen, som nyligen köptes av kyrkan för 500 000 pund – motsvarande ungefär 5 310 000 kronor.

Puben öppnar på måndag och kommer att servera öl och vin på flaska. Ian Dyble insisterar dock på att alkohol bara är en liten del av initiativet.

– Det handlar inte om drickande, det handlar om att göra saker för nöje snarare än på grund av beroende. Det handlar om att vara ansvarsfull. Kristna kan ha roligt och jag ser ingen anledning till att vi inte skulle kunna roa oss ansvarsfullt, säger han.

Inkomsterna går till välgörenhet

Inledningsvis kommer kyrkopuben, som passande nog heter The Mitre, att vara öppen under dagtid. Efter några veckor är det tänkt att öppettiden ska förlängas till 21.00.

Alla inkomster kommer att gå till kyrkans olika välgörenhetsprojekt. Bland annat kommer de att gå till stöd för hemlösa och internationellt utvecklingssamarbete.

Ian Dyble hoppas att puben kommer att bli en samlingsplats där folk kan mötas och utbyta kunskaper och erfarenheter.

– Jag hoppas att det blir en trevlig överraskning för folk. Jesus gjorde ju vatten till vin på en bröllopsfest, säger han.

Publicerad: