Sofias kattunge blev skjuten med luftgevär

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Sofia Martinsson, 37, trodde att hennes katt hade fått en fästing. Men när hon tittade närmare såg hon att det var en kula från ett luftgevär som satt inborrad i pälsen.

– Jag var så jävla arg, någon hade skjutit honom.

Härom kvällen hade Sofia Martinsson, 37, i Solvarbo i Säters kommun varit ute på en promenad när hon kom tillbaka och möttes av sin kattunge Steve.

– Det var som om han ville säga mig något när han klättrade upp på min axel. Jag klappade honom och kände plötsligt en knöl som jag först trodde var en fästing.

1 av 4 | Foto: Privat

Sofia Martinsson tog en närmare titt och såg att det var ett skott från ett luftgevär som satt inborrat ovanför vänstra bogbladet, något som hon tidigare berättat för Dalarnas Tidningar.

– Jag var så jävla arg. Jag förstod att någon hade skjutit honom, berättar hon.

Hon ringde omedelbart till veterinären som via telefon kunde hjälpa henne att få ut kulan. Det var aldrig någon fara för kattens liv, men veterinären sa att om kulan träffat magen eller ögat hade katten förmodligen inte överlevt, berättar Sofia.

”Man gör inte illa barn och djur”

Sofia skrev ett argt inlägg på Facebook för att varna andra kattägare som har fått stor respons och spridning.

– Jag var så arg och ledsen. Är det något man inte gör illa så är det barn och djur, det är så fegt och ynkligt. De kan inte försvara sig själva.

Kattungen Steves sår läker nu fint men han får inte längre gå ut på nätterna.

– I början ville jag inte släppa ut honom alls men han är ju van vid att vara ute, han vill ut och hänga med sina polare, skrattar hon.

Hon hoppas att fler polisanmäler

Händelsen är polisanmäld, berättar Sofia Martinsson. Hon hoppas att fler ska anmäla om de är med om liknande händelser.

– I nuläget gör polisen inte mycket men om fler anmäler kanske de tvingas göra något, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN