Mirakelfamiljen om explosionsfödseln

Publicerad:

NYHETER

De skulle precis få sitt första barn - då kom den enorma explosionen. Strax efteråt föddes mirakel-bebisen George som nu har blivit en världskändis.

Det har nu gått drygt två veckor sedan explosionen i Beirut men traumat är fortfarande kvar.

– Så fort vi vände ryggen till vår son började vi gråta, säger pappa Edmond Khnaisser till Aftonbladet.

För fem dagar sedan kom Edmond Khnaisser och frun Emmanuelle hem från sjukhuset i Beirut efter att ha fått sitt första barn. Förlossningen som vanligtvis är den lyckligaste stunden i nyblivna föräldrars liv, blev för dem istället den mest traumatiska.

I en video som Edmond filmade från sjukhuset kan man kan se hur förlossningssalen totalförstördes av explosionen som inträffade i Beiruts hamn. Väggar och fönster kollapsade och rummet fylldes av glassplitter och flygande föremål.

– Jag var rädd att min son skulle dö och att min son skulle mista sin mamma. Det var helt obeskrivligt, säger Edmond Khnaisser till Aftonbladet.

Mirakel-George föddes strax efter explosionen i Beirut.
Foto: Janis Sarraf Tabet
Mirakel-George föddes strax efter explosionen i Beirut.

Svårt att smälta chocken

Trots förödelsen gick förlossningen till slut bra och en och en halv timme efter explosionen välkomnade paret sonen George.

– Vi är så stolta över honom, han gör ingenting än, men vi är jättestolta, säger Edmond Khnaisser.

Men tiden efter förlossningen har inte varit helt enkel. Edmond och Emmanuelle Khnaisser kände i flera dagar efteråt att den chockartade upplevelsen fortfarande låg som ett täcke över dem.

Foto: Janis Sarraf Tabet
Lilla George har blivit en världskändis.

– Jag och min fru log när vi tittade på vår son, vi var ju lyckliga över att han var där, men så fort vi vände oss om så brast vi bara ut i gråt.

Eget instagram-konto

Tack vare den kaosartade förlossnings-filmen har Georges berättelse blivit en nyhet världen över. Lilla mirakel-George, som han numera kallas, har blivit lite av en kändis och har nu till och med sitt egna instagram-konto.

– Vi tycker att det är viktigt att föra vidare vår sons historia eftersom den representerar ett ljus från denna mörka och katastrofala händelse, säger Edmond Khnaisser.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN