Polis sköt knivman vid misstänkt mordförsök

Av: TT

Publicerad:
En misstänkt knivman har blivit skjuten av polis i Gränby i norra Uppsala. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson / TT
En misstänkt knivman har blivit skjuten av polis i Gränby i norra Uppsala. Arkivbild.

Polis har skjutit en man i norra Uppsala i samband med ett misstänkt mordförsök. Mannen misstänks ha försökt döda en annan man med kniv.

– En person är knivhuggen och den misstänkte gärningsmannen är skjuten av polis, säger polisens presstalesperson Johan Lindén till TT.

Polisen larmades om en knivbeväpnad man i Gränby i norra Uppsala vid halv sex-tiden på lördagseftermiddagen. SVT Nyheter Uppsala rapporterade först om händelsen. Det hela utspelade sig utomhus på en gata i ett bostadsområde.

Enligt ögonvittnesuppgifter till Upsala Nya Tidning och Aftonbladet stod mannen med kniven och pratade med brottsoffret, som beskrivs som en äldre man, innan han gick till attack med slag och sparkar. När polisen kom till platsen ska han ha suttit på huk över den andre mannen med kniven höjd i luften.

– De sprang mot honom och skrek "stopp". Sedan sköt de honom i låren. Mannen ställde sig upp och sträckte upp händerna. Han gav upp, säger ett vittne till Aftonbladet.

Den misstänkte som har skjutits är i 30-årsåldern och misstänks för mordförsök. Både han och den knivhuggne mannen har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala och är vid liv, men skadeläget är i övrigt oklart.

– Det har varit rätt så mycket folk på platsen och ett stort polisuppbåd. Det är avspärrat och vi ska genomföra en teknisk undersökning där och försöka få en bättre bild av vad som har inträffat, säger Johan Lindén.

Polisens skottlossning kommer också att utredas, vilket i regel görs av polisens avdelning för särskilda utredningar.

Akademiska sjukhuset vill inte lämna ut någon information om hur skadade de två personerna är och hänvisar alla frågor till polisen.

Publicerad: