FBI-agent slipper fängelse – råkade skjuta man på dansgolv

Publicerad:

NYHETER

Chase Bishop slog en bakåtvolt så att hans tjänstevapen föll ur byxlinningen och ner på dansgolvet.

När han skulle plocka upp det gick ett vådaskott av och träffade en man i benet.

Efter att Bishop erkänt brott står det nu klart att han slipper fängelse.

Det var i juni i år som Chase Bishop, 30, befann sig på baren Mile High Spirits i Denver i delstaten Colorado.

Videoklipp som spridits på nätet visar hur det bildats en ring av bargäster kring den dansande FBI-agenten, som vid tillfället inte var i tjänst. När han slår en bakåtvolt faller hans pistol ur byxlinningen och ner på dansgolvet. Bishop sträcker sig fram för att plocka upp vapnet, men då går ett vådaskott av och träffar en man utanför bild i benet. Jublet övergår snabbt i förskräckta rop när bargästerna förstår vad som hänt.

Har slutat på FBI

Drygt ett halvår senare har Chase Bishop nått en uppgörelse med åklagarsidan. Eftersom han erkänner brott slipper han fängelse, men får två års villkorlig dom, skriver Denver Post. Han döms även till att betala böter på 1 200 dollar, drygt 10 000 kronor, och skadestånd till offret Tom Reddington, 24.

– Vi tycker att den här uppgörelsen innebär en bra balans mellan upprättelse för offret och för att försäkra att den här sortens händelse inte inträffar igen, säger distriktsåklagaren Beth McCann i ett uttalande.

I uttalandet framgår det även att Chase Bishop inte längre arbetar inom FBI.

– Mitt mål i livet är att visa omtanke, skydda och tjäna människor. Jag kunde aldrig tro att mitt agerande skulle leda till något sådant här, sa han till domaren Karen Brody i fredags.

”Hoppas det dröjer länge”

Hon valde att godkänna åklagarsidans uppgörelse med Bishop, framför allt eftersom han inte har något kriminellt förflutet.

– Det här är en läxa för alla: Hur beslut man tar utan att vara medveten om vad man gör, beslut man tar utan eftertanke och med nonchalans, kan få väldigt allvarliga konsekvenser. Jag tror att du aldrig kommer att begå ett liknande misstag igen, sa Karen Brody till Chase Bishop.

Tom Reddington, som träffades av vådaskottet, kommer sannolikt aldrig bli helt återställd. Hans advokat Bill Marlin säger till Reuters att skottet träffade en artär och att Reddington kanske aldrig kommer kunna springa igen.

Men trots det hyser Tom Reddington inget agg mot Chase Bishop.

– Det enda jag hoppas är att det kommer dröja länge tills han bär ett skjutvapen igen, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN