Nu begärs Josef Fritzl i konkurs

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-09

Förvaltare ska försöka sälja alla hans tillgångar

Josef Fritzl har begärts i konkurs.

Nu ska en förvaltare sälja 74-åringens tillgångar, bland annat huset där han höll sin dotter inspärrad i 24 år.

I staden St. Pölten erbjuds journalister att hyra en lägenhet tidigare ägd av Fritzl.

I det här huset i St Pölten erbjuds journalister att hyra en lägenhet. Huset har tidigare ägts av Fritzl.

Den 16 mars inleds rättegången en av vår tids mest avskydda personer, Josef Fritzl. Han har suttit frihetsberövad sedan april förra året då det avslöjades att han hållit sin dotter Elisabeth och de barn hon fött åt honom, inspärrade år efter år.

Huset säljs

Utåt sett var Joseph Fritzl en aktad och relativt välbärgad fastighetsägare och företagare. När hans skräckvälde avslöjades krackelerade fasaden.

Nu har han begärts i konkurs.

På måndagen lämnades handlingarna in till en domstol i den österrikiska staden St. Pölten, skriver tidningen Österreich.

Tidigare har det avslöjats att Fritzls hus på Ybbsstraße i Amstetten kommer att säljas när rättegången är avslutad och domen mot Joseph Fritzl har vunnit laga kraft.

Huruvida det har förekommit något intresse för att köpa skräckhuset är inte känt. Fritzl står som ägare till ytterligare ett fåtal fastigheter, också de kommer att gå ut till försäljning när rättsprocessen är över.

Hyr Fritzls våning

Österrike väntar en anstormning av utländska journalister när rättegången mot Fritzl inleds. En 33-årig man som bor i ett hus tidigare ägt av skräckpappan försöker nu göra affär på Ebay.

Under hela rättegångsveckan erbjuder han sig att hyra ut sin lägenhet till högstbjudande.

Följ ämnen i artikeln