Werner, 54, attackerades av haj i thailändska Hua Hin

Publicerad 2018-04-19

En norsk man har blivit attackerad av en haj i populära turistorten Hua Hin i Thailand.

Händelsen har fått stor uppmärksamhet i landet.

– Jag var rädd för att hajarna i området skulle gå till attack när de kände blodet, säger Werner Danielsen till norska nyhetsbyrån NTB.

54-årige Werner Danielsen från Norge var ute och simmade i populära turistorten Hua Hin i Thailand när han attackerades av en haj.

– Jag var runt 100 meter från land när den högg tag. Den tog tre bett, sen försvann den, säger Danielsen till norska nyhetsbyrån NTB.

Norrmannen Werner Danielsen uppvaktas på sjukhuset av thailändska myndighetspersoner sedan han blivit attackerad av en haj i Hua Hin.

Tros vara tjurhaj

Han skadades i foten och har fått sy ihop flera stora sår. Nu blir han troligen kvar på sjukhuset minst en vecka till.

– Många ben i foten är krossade. Allt är löst förutom stortån, säger han.

Läkarna har undersökt betten och tror att Werner Danielsen attackerades av en tjurhaj. De rör sig ofta på grunt vatten och är en av de tre hajarter som i bland beter sig aggressivt mot människor.

– Det var ganska långt till land så det var en jobbig upplevelse. Jag var livrädd, rädd för att hajarna i området skulle gå till attack när de kände blodet, säger Werner Danielsen.

Uppmärksammad attack

Det är mycket ovanligt med hajattacker i Thailand och händelsen har därför fått stor uppmärksamhet. Myndigheterna vill inte att turister ska bli rädda för att besöka populära turistorten Hua Hin, bara några timmar söder om Bangkok.

– Nu har jag blivit lovad av militärchefen i området, den lokala polischefen och guvernören att de ska ta bättre hand om turisterna i området, säger Werner Danielsen till NTB.

Följ ämnen i artikeln