Donald Trump anklagas för nya sexövergrepp

Publicerad 2020-09-17

Han körde ner tungan i hennes hals och tafsade. Allt medan hon hölls fast i ett järngrepp.

Det uppger modellen Amy Dorris i en exklusiv intervju med The Guardian, där USA:s president anklagas för nya sexuella övergrepp.

– Hans händer var över min rumpa, mina bröst, överallt, säger Dorris.

Utanför toaletterna i VIP-området på US Open i september år 1997. Där ska Donald Trump ha överrumplat den dåvarande modellen Amy Dorris. Trump ska ha hållit fast henne och börjat tafsa på hennes kropp, berättar Dorris i en intervju med  The Guardian.

Detta trots att Dorris flera gånger sa nej.

– Han körde bara ner tungan i halsen på mig och jag försökte trycka bort honom. Då blev hans grepp hårdare och hans händer var över min rumpa, mina bröst, min rygg, allt. Jag var i hans grepp, jag kunde inte komma loss, säger Dorris som uppger att hon kände sig illamående och kränkt av händelsen.

Dorris, som var på plats med sin pojkvän, var då 24 år gammal. Donald Trump, då 51 år, var vid tillfället gift med Marla Mapels.

Amy Dorris uppgifter styrks av flera personer, däribland hennes terapeut. Bilder visar den förra detta modellen tillsammans med bland andra Trump och hans fru under US Open.

Trump förnekar dock händelsen och uppger via sina advokater att han inte betett sig olämpligt mot Dorris på något sätt. Trumps advokater ifrågasätter bland annat att Dorris valde att återvända till samma VIP-bås tillsammans med Trump redan dagen därpå. Något Dorris förklarar med att hon inte till fullo tog in vad som faktiskt hade hänt förrän senare.

Trumps advokater menar också att det borde ha funnits vittnen till den påstådda händelsen.

Faksimil från The Guardian.

”Vill vara förebild för mina döttrar”

Det är inte första gången Trump anklagas för sexuella övergrepp.

Amy Dorris uppges vara den 26:e kvinnan som anklagar den sittande presidenten för sexuella trakasserier. Till The Guardian uppger Dorris att anledningen till att det tagit henne över två decennier att berätta om händelsen är för att hon var rädd att det skulle kunna skada hennes familj.

– Men nu, när mina döttrar ska fylla 13 år, vill jag att de ska veta att man inte ska låta någon göra någon mot en som man inte vill. Jag vill hellre vara en förebild. Jag vill att de ska veta att jag inte förblev tyst, att jag stod upp mot någon som gjorde något oacceptabelt.

Joe Biden också anklagad

Donald Trumps motståndare i höstens presidentval, Demokraternas Joe Biden, anklagades själv i maj i år för sexuella övergrepp av sin före detta medarbetare Tara Reade.

Enligt Reade tryckte Biden upp henne mot en vägg år 1993, när de båda jobbade tillsammans i senaten, och penetrerade henne med sina fingrar.

Något som Biden förnekat.