Sex till sjukhus efter olycka i Hudiksvall

TT

Uppdaterad 2020-10-26 | Publicerad 2020-10-25

Sex personer har förts till sjukhus efter en krock på riksväg 84 Hälsingland. Arkivbild.

Sex personer har förts till sjukhus efter att två bilar kolliderat på riksväg 84 i närheten av Delsbo i Hudiksvalls kommun.

– Tre personer är allvarligt skadade. De vårdas på Hudiksvalls sjukhus. Tre är lindrigt skadade, säger Temo Allenbäck vid polisen.

Enligt polisen skedde olyckan i samband med att en av bilarna påbörjade en omkörning. Föraren avbröt omkörningen när en mötande bil närmade sig men fick då sladd och krockade med den mötande bilen.

– Varför bilen fick sladd vet vi inte, för det är inte halt på platsen. Det får polisen utreda, säger Jan Åke Henriksson, räddningstjänsten i Delsbo, till helahälsingland.se .

I den ena bilen färdades fem personer, varav tre satt obältade i baksätet, rapporterar sajten. Två av dem var medvetslösa när räddningstjänsten kom fram till olycksplatsen och de har förts till sjukhus med allvarliga skador. De andra fördes till sjukhus med skador som inte beskrivs som lika allvarliga.

Olyckan skedde strax efter klockan sju på söndagskvällen. Även den ensamma föraren i den andra bilen fick föras till sjukhus, men kunde själv ta sig ur sin bil.

– Allt arbete på olycksplatsen är avslutat. Vi har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik och en av bilarna är tagen i beslag för teknisk undersökning. Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Allenbäck till TT.