Person hittad död utanför Jönköping

Uppdaterad 2023-03-21 | Publicerad 2023-03-20

Polisen utreder ett misstänkt mord efter att person hittats död på en ort utanför Jönköping.

Ett mindre skogsområde precis intill ett villaområde har spärrats av.

Polisen meddelade tidigare under måndagskvällen att de utreder ett misstänkt grovt våldsbrott på en mindre ort i Jönköpings län.

De larmades ut vid 18.30-tiden.

– Det var en privatperson som av någon anledning var ute i området och gjorde ett fynd som hen ville kontakta polisen om, sa polisens presstalesperson Johnny Gustavsson under kvällen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en död person ha hittats utomhus. Senare på kvällen bekräftade polisen det och att man utreder ett misstänkt mord.

Än så länge är man förtegen om uppgifter om kön och ålder på personen.

Spärrar av nära villaområde

Avspärrningar har satts upp kring platsen.

Enligt polisen har den döda personen hittats i ett mindre skogsområde.

– Ja, det är ett litet skogsområde som sticker in mellan olika gator i ett villaområde. Det är ungefär 100 meter till närmaste hus.

Under kvällen och natten har polisen arbetat intensivt på platsen.

Kriminaltekniker har jobbar med att säkra spår och även hundpatrull har satts in.

Polisen har också knackat dörr i det intilliggande villaområdet.

– Det handlar om att säkra information och prata med människor som eventuellt har befunnit sig i närheten och som vet något om det, så då har vi bland annat knackat dörr, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson på polisregion Öst, under morgonen.

Ska hålla pressträff

Han vill inte kommentera ifall polisen har lyckats identifiera den döda personen, om man har någon misstänkt eller om man har lyckats säkra några spår.

– Förhoppningen är att vi ska hitta spår som utredningen framåt, men vad vi har säkrat kan jag inte gå in på i det här känsliga läget, säger Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Jönköping kommer att hålla någon form av pressträff klockan 14 där man ger sin senaste lägesbild om händelsen.