Sats öppnar sina gym i Sverige igen – efter coronastängningen

Publicerad 2020-03-25

Gymkedjan Sats stängde alla sina gym i Sverige för drygt två veckor sedan.

Nu meddelar företaget att man öppnar igen – trots att systeranläggningarna i Norden fortsatt hålls stängda.

Det var den 12 mars som träningskedjan Sats, med totalt 700 000 medlemmar i Sverige, Norge, Danmark och Finland, meddelade att man tillfälligt stänger alla sina gym i Norden för att förebygga smittspridning av coronaviruset.

I Sverige berördes runt 228 000 medlemmar som i stället erbjöds online-träning.

– Det här är vårt sätt att ta ansvar för säkerheten för våra medlemmar, sa Malin Selander, kommunikationschef på Sats då om situationen.

Öppnar igen

Men på onsdagen meddelade företaget att man kommer att öppna upp samtliga av de svenska anläggningarna – trots att resterande förblir stängda i övriga Norden.

– Som den enda aktör i branschen i Sverige som håller stängt tog vi kontakt med Folkhälsomyndigheten och frågade om de hade några åsikter. Senast i går var de tydliga med att träning är viktigt för hälsan, så vi kommer att öppna igen, säger Malin Selander.

Träningskedjan förtydligar dock att man kommer att vidta en rad åtgärder för att hålla nere smittspridningen, däribland mer städning, färre deltagare i gruppträningsklasser och mer utomhusträning.

Man kommer även att plocka bort utrustning som boxhandskar och yogamattor.

Sats vid Stadion i Stockholm.

PODD Corona - därför har pandemin utvecklats till ett informationskrig

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi om hur rykten och falska påståenden vällt fram under krissituationen. Gäst är Henrik Sundbom.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Följ ämnen i artikeln