Hongkong förlänger virusrestriktioner

TT-Reuters

Publicerad 2020-04-21

Hongkong har som så många andra stängt sina gränser för icke-medborgare. Bilden tagen den 23 mars, strax innan förbudet trädde i kraft. Arkivbild.

Åtgärderna för att förhindra spridningen av coronaviruset förlängs ytterligare två veckor i Hongkong, meddelar dess ledare Carrie Lam.

På måndagen hade regionen inga nya fall coronavirussmittade, för första gången sedan början av mars. Staden har hittills 1 025 bekräftade fall och endast fyra personer har avlidit till följd av covid-19.

Hongkong förbjöd offentliga sammankomster på över fyra personer den 29 mars. Förbudet förlängs nu till den 7 maj. Även gym, biografer, restauranger och andra mötesplatser är stängda och inga flygplan som kommer utomlands ifrån får landa på flygplatsen tillsvidare.

PODD Så ska Tyskland öppna samhället i coronakrisen

Tyskland är ett av de länderna som har låga siffror när det gäller antalet döda i covid-19. Nu har man efter några veckors lockdown börjat öppna upp samhället igen. Vad händer när man öppnar upp och finns det en oro för en andra våg? Det handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily om.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen