Grannarnas regellista – för hur man beter sig runt Harry och Meghan

Av: Petter J Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Säg gärna god morgon – men ge sjutton i hertigparets hundar.

En anställd till Harry och Meghan har lämnat ut en regellista till grannarna.

– Inte ens drottningen kräver något sådant, säger en boende i Windsor till The Sun.

Med en nyfödd bebis och två lurviga hundar är det lätt att skaffa vänner när man går på promenad i sitt grannskap. Men är man dessutom ett världskänt hertigpar kan uppståndelsen bli för mycket. Det tyckte i alla fall en av prins Harry och Meghan Markles anställda – som lämnat över en lista med regler till parets nya grannar.

1 av 2 | Foto: Nathan Denette / TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry och Meghan, hertiginna av Sussex.

Boende i området kring huset Frogmore Cottage i Windsor förbjuds bland annat att klappa familjens hundar, kela med två månader gamla Archie och inleda konversationer med den kungliga familjen. Att hälsa god morgon uppmanas.

Budorden delades ut på ett möte för de omkring 400 personer som bor kring de kungliga markerna en timme väster om London. Och grannarna var inte imponerade.

– Det hade varit lite lustigt om det inte var så överdrivet, säger en av dem till The Sun.

– Inte ens drottningen kräver något sådant.

”Aldrig sett något liknande”

Enligt Buckingham Palace har förmaningarna kommit från en ”överbeskyddande hovanställd” – utan Harry eller Meghans kännedom, skriver The Sun.

– Det är otroligt. Vi har aldrig hört talas om någonting liknande. Alla som bor här på markerna jobbar för kungligheterna och vet hur man uppträder respektfullt, säger en granne till tidningen.

– Vi har inte blivit tillsagda hur vi ska bete oss runt drottningen så här. Hon är väldigt glad över att folk hälsar på henne.

”Brittiskt att säga god morgon”

Meghan Markle tog med sig sin beaglehund Guy när hon flyttade från Kanada till Storbritannien i fjol. Sedan köpte paret en svart labrador i september – som de vägrar gå ut med namnet på.

Den brittiska kungliga kommentatorn Ingrid Seward tycker att listan låter väldigt märklig – speciellt punkten om att inte klappa hundarna.

– Det låter som om Harry och Meghans ständiga krav på integritet innebär att de anställda gissar vad de kanske vill ha, säger hon till The Sun.

– Det är lite lustigt eftersom det ju bara är folkvett att småprata lite med sina grannar på ett trevligt sätt. Det är väldigt brittiskt att säga god morgon och klappa hunden.

Publicerad: