Mamman efter livesändningen: ”Jag är inte arg på Facebook”

Publicerad 2017-04-26

En man hängde sin 11 månader gamla dotter och sände mordet live på Facebook.

Nu säger barnets mamma att hon inte är arg på människor som delade filmklippet.

– Jag förstår att de gjorde det för att de var rasande och ledsna över händelsen, säger hon till AP.

Det var på måndagen som en pappa i Phuket i Thailand hängde sin bebisdotter, filmade händelsen och sände mordet live på Facebook. Kort efteråt tog han sitt eget liv.

Filmen lades upp på måndag kväll och togs inte bort förrän sent tisdag eftermiddag. Under det knappa dygnet som filmen fanns ute, hann den visas 370 000 gånger.

Nu säger mamman till det mördade barnet att hon inte är arg på vare sig Facebook eller människor som såg och delade klippet.

– Den enda personen som bär ansvar för det som hände är min man, säger 21-åriga Chiranut Trairat.

Och fortsätter:

– Jag är vare sig arg eller anklagar Facebook för det som inträffat. Inte heller på personerna som delade klippet, jag förstår att de gjorde det för att rasande och ledsna över det som hände, säger den unga mamman.

Chiranut Trairat berättar också att hennes man var våldsam under deras relation och att han tidigare suttit i fängelse.

”Ska göra allt för att förhindra”

Facebook har redan tidigare fått kritik för att de har problem med att blockera livesändningar och filmer om publiceras.

Efter det uppmärksammade mordet i Cleveland, där Steve Stephens filmade och publicerade ett mord på Facebook som sedan låg ute för allmän beskådan i två timmar, meddelade Facebooks chef Mark Zuckerberg att Facebook försöker hitta ett sätt för granskningsgruppen att upptäcka våldsamt material snabbare. Facebook har även utforskat möjligheten att automatiskt varna för filmer och bilder.

– Jag ska göra allt för att förhindra sådant här innehåll i framtiden, sa Mark Zuckerberg tidigare till Reuters.