Kronprinsessan Victoria om sin vänskap med Sofia

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

De är inte bara svägerskor utan också goda vänner.

Därför bjöd kronprinsessan Victoria med prinsessan Sofia på årets sista landskapsvandring.

– Man tar det bästa man har när det gäller slutklämmen på de här vandringarna, säger kronprinsessan till SVT.

När Sofia för första gången steg in i kungafamiljen tog kronprinsessan Victoria henne under sina vingar. Nu har åren gått och en vänskap vuxit fram.

När sista anhalten på kronprinsessans landskapsvandringar blev Dalarna, valde hon att bjuda med prinsessan Sofia.

– Jag fick en trevlig förfrågan av min kära svägerska om jag ville följa med till min hemkommun och det tackar jag ju inte nej till, säger prinsessan Sofia i SVT:s ”Året med kungafamiljen”.

1 av 3 | Foto: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet
I juni 2019 genomfördes den sista vandringen.

Under två år har kronprinsessan vandrat genom Sveriges alla 25 landskap. I somras genomfördes den sista vandringen. Målet har varit att uppmärksamma både Sveriges natur och värdet av friluftsliv.

– Det känns jätteroligt och väldigt speciellt att få göra den här sista vandringen tillsammans, och att Sofia ville följa med, säger Victoria i programmet.

Prinsessan Sofia har växt upp i Älvdalen i Dalarna och tillbringade sin barndom nära naturen. Något hon önskar att alla får uppleva.

– Ofta vet man inte att det finns runt hörnet. Så därför tycker jag det är fantastiskt det som Victoria gör, visar att det är tillgängligt och att det finns för alla, oavsett vem du är.

Publicerad:

LÄS VIDARE