Våldtog medan kompisen filmade – får fängelse

TT

Publicerad 2020-02-17

Malmö tingsrätt dömer en 18-åring till fängelse för våldtäkt. Arkivbild.

En 18-årig man döms till ett års fängelse för att ha våldtagit en berusad kvinna i hennes hem i Malmö. Hans kamrat, som bara är 17 år, döms till ungdomsvård för kränkande fotografering, då han filmat delar av våldtäkten, något kvinnan inte var medveten om.

Händelsen inträffade i slutet av oktober förra året, och de båda dömda åtalades även för stöld och bedrägeri. Efter våldtäkten ska de bland annat ha stulit flera av kvinnans kontokort som de sedan använt för att köpa hamburgare och betala elsparkcykelturer i Malmö med. Även kvinnans pass försvann efter våldtäkten.

17-åringen döms även för grov stöld, men Malmö tingsrätt friar honom från misstanke om medhjälp till våldtäkt då han, på den inspelade filmen, inte hörs att han aktivt uppmuntrar sin kamrat att fortsätta våldta.

Den våldtäktsdömda 18-åringen döms utöver våldtäkt även för bedrägeri. 18-åringens brott bedöms av rätten motsvara två års fängelse på straffskalan, men eftersom han är ung får han straffrabatt.

Bevisning mot tonåringarna har bland annat bestått av den filmade våldtäkten och bilder från övervakningskameran på ett hamburgerställe där männen handlat mat efteråt.

Följ ämnen i artikeln