Malmörestaurangen blev av med sin Michelinstjärna

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:
Vid galan i Trondheim förkunnades det att Malmörestaurangen blir av med sin stjärna.
Foto: Ole Martin Wold / TT NYHETSBYRÅN
Vid galan i Trondheim förkunnades det att Malmörestaurangen blir av med sin stjärna.

Guide Michelin har delat ut årets stjärnor.

Då blev Bloom in the Park av med sin stjärnglans.

– De gjorde rätt som tog bort den, säger ägaren Igi Vidal.

När prestigefyllda Guide Michelin under måndagen delade ut stjärnor till Nordens bästa restauranger tog två Malmörestauranger plats i guiden.

Tvåstjärniga Vollmers och enstjärniga Sav behöll båda sina platser i restaurangguiden.

Däremot blev Bloom in the Park i Pildammsparken av med den stjärna som de haft sedan 2015.

– Jag tycker att de har gjort rätt. De gjorde rätt som tog bort den, för jag har inte varit helt fokuserad. Du behöver ha 100 procents fokus och 2019 var inte mitt år, säger den brittiske ägaren Igi Vidal.

Förutspådde det

Anledningen till att Igi Vidal inte hade tillräckligt med fokus på Bloom in the Park var enligt honom att han la mer kraft på sin andra restaurang, The Embassy of Sagrantinia, samt att han på ett personligt plan hade ett jobbigt år.

– Från min synvinkel är det här en ny utmaning, vilket jag älskar att tänka. Det vore mycket värre om jag ansåg att jag gjorde allt jag kunde och att allt var så bra och briljant, då hade det inte stämt, säger Vidal och fortsätter:

– Men i mitt hjärta har jag, och Kathrin (Bakke, restaurangchef), vetat det här i tre-fyra månader. Det kom inte som någon överraskning. Vi förväntade oss det och tog det bra.

Foto: Andreas Hillergren / TT / TT NYHETSBYRÅN
Under ledning av restaurangchefen Titti Qvarnström tog Bloom in the Park plats i Guide Michelin 2015.

Bytt personal

Den stora personalomsättningen tror Igi Vidal även har spelat en viktig roll, trots att han fått behålla köksmästaren Kathrin Bakke.

Den fråntagna Michelinsstjärnan ger enligt ägaren även Bloom in the Park en möjlighet att genomföra förändringar till det bättre och förnya sig själva.

Han är övertygad om att revanschlustan gör att den bästa tiden att besöka restaurangen är nu. En lust som förhoppningsvis även ska göra att de återfår stjärnan 2021 - även om han betonar att de inte kommer gräva ner sig om så inte blir fallet.

Inte viktigaste i livet

– Självklart är vi besvikna över att ha förlorat stjärnan men det finns saker och ting i livet som är mycket, mycket viktigare. Man ska aldrig jaga en stjärna utan gå för sina egna mål, då kommer säkert Michelinstjärnan tillbaka.

Trots att restaurangen tappat sin stjärna i den prestigefyllda guiden är Igi Vidal optimistisk inför framtiden.

– Vi har regelbundna gäster och har byggt upp det här i 15 års tid. Bloom kommer inte att kollapsa. Vi kommer jobba vidare och förhoppningsvis kommer vi ställa saker och ting till rätta 2021, även om jag inte kan förutse det.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE