Sexskandal på Uppsala universitet – spelade in porrfilm på katedern

Publicerad 2020-05-08

En annan del av Uppsala universitet. Arkivbild.

Någon – eller rättare sagt några – har spelat in en porrfilm i Sieghbahnsalen på Ångström vid Uppsala universitet. Det rapporterar studenttidningen Ergo.

Insikten om tilltaget stod klar efter att en skärmdump från en sexfilm spridits i sociala medier. Bilden visar hur två personer har sex – på katedern i en av universitetets största föreläsningssalar. När filmen spelades in är oklart, skriver tidningen.

Universitetets säkerhetschef Christina Boman har inte hört talas om porrfilmen innan avslöjandet.

– Visst har vi väl upptäckt att saker har skett som att folk till exempel har haft fest eller gjort fel saker i våra lokaler. Men jag har inte hört talas om någon filmunderspelning under de åtta år som jag har varit säkerhetschef, säger Christina Boman till Ergo.

Eftersom skolledningen inte vet varken vilka som deltar i akten eller spelat in filmen, och inte heller om någon blivit vittne och tagit anstöt, är rubriceringen på händelsen just nu oklar.

Enligt Boman skulle det kunna vara förargelseväckande beteende, förutsatt att någon blivit vittne och tagit illa upp.

– Det här är några som har missbrukat förtroendet av att kunna komma in i våra lokaler, säger Pernilla Björk, kommunikationsdirektör på UU, till P4 Uppland.

Universitetet har enligt Pernilla Björk fått ett telefonsamtal där en person ber om ursäkt för tilltaget.

Studenttidningen
Ergo

LÄS VIDARE