Även kulturnatten ställs in

Publicerad 2020-05-09

Nationaldagsfirandet i Parksnäckan 2019.

Sedan tidigare är det klart att nationaldagsfirandet i Uppsala ställs in. Nu har Uppsala kommun beslutat att även Kulturnatten ställs in.

Åtminstone i sin nuvarande form.

– Vi ställer om detta år och bjuder in till en ny variant, säger Eva Edwardsson, kommunfullmäktiges ordförande.

Med anledning av den rådande coronapandemin, och förbudet att samla mer än 50 personer, har kulturnämnden i Uppsala kommun beslutat att ställa in det traditionella nationaldagsfirandet och kulturnatten.

I stället planerar man nu för en digital version av både nationaldagsfirandet och kulturnatten som är tänkt att sändas på nätet.

– Vi ställer om detta år och bjuder in till en ny variant av nationaldagsfirande. Alla är välkomna, får plats och kan njuta av musik och framträdanden, säger Eva Edwardsson, kommunfullmäktiges ordförande.

Så kan du följa nationaldagsfirandet

Uppsala kommuns nationaldagsfirande kommer att sändas med start klockan 13.00 den 6 juni från uppsala.se/strommakultur.

Hur programmet kommer att se ut för kulturnatten är ännu inte bestämt, men enligt Eva Edwardsson finns det stora planer.

– Kulturnatten är en stor händelse i Uppsala som många av oss ser fram emot. Eftersom vi inte vet hur läget är i september börjar vi nu planera för en digital kulturnatt tillsammans med det fria kulturlivet. Vi har en spännande tid framför oss med att planera programmet på ett nytt sätt, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande.

Följ ämnen i artikeln