Efter styckmordet: Hovrätten skärper straff

Publicerad 2021-09-14

Anatoliy Petersson och Leonard Höglind dömdes för att ha mördat Mikael Petersson förra året.

Nu skärper hovrätten straffet för Leonard Höglind som döms till livstids fängelse.

”Även hovrätten finner det bevisat att de båda männen tillsammans och i samförstånd har mördat och styckat 57-åringen”, uppger hovrätten.

Förra sommaren anmäldes Mikael Petersson, 57, försvunnen i Karlskrona. Han hittades senare död.

Mikaels son, Anatoliy Petersson, 22, och hans partner Leonard Höglid, 23, dömdes i tingsrätten för att ha styckmördat Mikael i hans bostad.

Mordet skedde den 25 juli och i Mikaels bostad bodde de nu dömda mördarna.

Tingsrätten dömde Anatoily Petersson till livstids fängelse och Leonard Höglind till 18 års fängelse. Nu skärper hovrätten straffet för Leonard Höglind som även han döms till livstids fängelse för mord.

Hovrätten fastställer den tidigare domen för Anatoliy Petersson.

Hovrätten skriver följande:

”Även hovrätten finner det bevisat att de båda männen tillsammans och i samförstånd har mördat och styckat 57-åringen. Hovrätten, som skärper påföljden för 23-åringen, dömer dem båda till livstids fängelse”.

Hovrättslagsmannen Björn Hansson förklarar domslutet.

–Den bevisning om de tilltalades sinnestillstånd vid gärningstillfället som har lagts fram i hovrätten har varken lett till att 23-åringen ska vara fri från ansvar eller att någon av de dem ska få lindrigare straff, säger Björn Hansson i ett pressmeddelande.

I förhör har paret berättat att de dödat Mikael genom att upprepade gånger ha slagit honom i huvudet med en skiftnyckel.

Männen delade sedan kroppen i sex delar och tog sig sedan med båt ut till en ö där de grävde ner kvarlevorna.