Brand i villa – flera personer saknas

Publicerad 2021-12-25

En brand rasade i en villa i Sandviken under julaftonsnatten.

Två vuxna och två yngre barn ska ha befunnit sig i huset under kvällen.

– Vi har inte kunnat få kontakt med dem, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisregion Mitt.

Det var vid halvtretiden på juldagsmorgonen som räddningstjänst och polis larmades till ett bostadsområde i Sandviken efter flera samtal om att det brann i en villa. Enligt räddningstjänsten var branden fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen.

Räddningstjänsten gick in med rökdykare, men var tvungna att avbryta arbetet på grund av fara för den egna säkerheten. Villan har totalförstörts i branden, enligt Thomas Fahlstedt.

– Tyvärr är det inte mycket kvar av villan, flera väggar har rasat också, säger han.

Enligt räddningstjänst och polis saknas de boende i huset och man uppger att skadeläget är oklart under juldagsmorgonen. Enligt polisen saknas de fyra personer som är skrivna på adressen.

– Vi misstänker att fyra personer, två vuxna personer och två yngre barn, ska ha befunnit sig i byggnaden när branden startade, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisregion Mitt.

Branden startade under natten till juldagen.

Flera väggar har rasat

Enligt Thomas Fahlstedt, inre befäl på Gästrike räddningstjänst har flera av grannarna i husen intill evakuerat på egen hand.

– Det var nog ganska klart för dem att de skulle lämna, de flesta hade redan gjort det innan räddningstjänsten kom till platsen, säger han.

En granne berättar att han vaknade av brandlukten.

– Jag bor precis intill så jag hörde brandbilarna och drog undan gardinerna och såg att huset var i full brand, berättar han för Aftonbadet.

En person har förts till sjukhus i samband med branden. Enligt polisen rör det sig om en granne som behövt sjukhusvård.

Utreder mordbrand

Räddningstjänsten och polis arbetar fortfarande på platsen under den tidiga morgonen. Enligt Thomas Fahlstedt kommer insatsen att pågå fram till lunch.

– Vi har börjat avveckla enheter och kommer inom kort bara att vara en enhet kvar för att kontrollera och eftersläcka, säger han vid sextiden.

En förundersökning om mordbrand har inletts av polisen. De har upprättat avspärrningar på platsen och hållit förhör.

– Vi har inlett en mordutredning för att det är en allvarlig brand. Det gör man för att få fram omständigheterna kring olyckan, det finns ingen misstänkt för brottet, säger Magnus Klarin Jansson.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning på platsen.

– Vi får se när det blir möjligt för dem att gå in, det är fortfarande för varmt på platsen, säger Magnus Klarin Jonsson, presstalesperson på polisregion MItt.

Enligt honom har de grannar som evakuerats fått återvända till sina hem under morgonen.

Följ ämnen i artikeln