Tyskland skärper gränsbevakningen mot Polen

Har skickat 800 poliser till gränsen

Publicerad 2021-10-24

Antalet migranter som försöker ta sig in i Tyskland via Polen har ökat kraftigt.

Nu skärper tyskarna gränsbevakningen.

EU anklagar regimen i Belarus för att ligga bakom ökningen.

Tysklands inrikesminister Horst Seehofer meddelar att gränsbevakningen ska skärpas. Anledning är den senaste tidens ökning av antalet migranter som tar sig till Tyskland från Belarus.

800 poliser har nyligen satts in vid tysk-polska gränsen – och fler kan det bli.

– Jag är beredd att öka siffran ytterligare om det är nödvändigt, säger inrikesminister Seehofer till tidningen Bild am Sonntag.

Tyska poliser väntar på migranter vid Central Initial Reception Centre for Asylum Seekers (ZABH) i delstaten Brandenburg i Eisenhuettenstadt, Tyskland. Tyska myndigheter säger att antalet migranter som anländer till landet via Polen och Vitryssland har ökat kraftigt de senaste månaderna.

Högerextrema samlas

På söndagen bröt polisen upp en samling av omkring 50 personer som tillhör en tysk högerextrem grupp som uppmanat sina medlemmar att samlas vid gränsen för att agera mot migranter som försöker ta sig in i landet. Under insatsen beslagtog polisen bland annat pepparsprej, en bajonett, en machete och batonger.

EU anklagar regimen i Belarus för att flyga in migranter från Mellanöstern och Afrika för att skicka dem vidare till EU som hämnd för EU:s sanktioner.

Polens regering har föreslagit att bygga en mur mot Belarus för att hindra migranterna.

Polska säkerhetsstyrkor omringar migranter som sitter fast vid gränsen till Vitryssland i Usnarz Gorny, Polen. Polen har förstärkt sin gräns mot Belarus efter att tusentals migranter från Irak, Afghanistan och Afrika illegalt försökt ta sig in i landet. Nu gör Tyskland samma sak mot den polska gränsen.

ANNONS