Misstänkt mordförsök i Lycksele – två män anhållna

Av: Sebastian Laneby, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera personer hamnade i bråk på torget i Lycksele på fredagskvällen.

En person skadades och fick föras till sjukhus i ambulans.

Två män i 30-årsåldern har anhållits, en av dem på sannolika skäl misstänkta för försök till mord.

Polis och ambulans larmades till torget i centrala Lycksele efter att flera personer sett ett bråk vid 18-tiden på fredagen.

En person skadades med ett tillhygge, som enligt uppgifter till VK rörde sig om ett knivliknande föremål. En man i 30-årsåldern angreps på fredagskvällen med ett tillhygge och fördes till lasarett med vad landstinget beskriver som måttliga skador, skriver SVT Nyheter Västerbotten. Han har fått lämna lasarettet.

Brottsoffret är sedan tidigare bekant med de anhållna männen. Det är alltjämt oklart vad det är som har föranlett bråket.

Skäligen och på sannolika skäl misstänkta

En man är anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Den andra mannen är på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling. En tredje man var tidigare anhållen, skäligen misstänkt för försök till mord, men släpptes på lördagskvällen på fri fot.

– De anhållna personerna är män i 30-årsåldern och hemmahörande i Lycksele kommun. Även brottsoffret är en man i 30-årsåldern. Utredningen går nu vidare, genom förhör och olika tekniska undersökningar. Jag har under lördagsmorgonen också begärt offentliga försvarare för de båda misstänkta gärningsmännen, säger jouråklagaren, i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN