Nya uppgifter om Madsens pressade ekonomi

Av: Isabelle Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

Pressad, stressad – och med ekonomiska problem.

Författaren Thomas Djursing, som har kontakt med den mordmisstänkte Peter Madsen, kastar nytt ljus på uppfinnarens tillstånd före Kim Walls död.

– Det fanns ett större mörker i honom än vad jag trott, säger författaren.

Det har nu gått nästan fem månader sedan frilansjournalisten Kim Wall dog ombord på Peter Madsens ubåt. Madsen misstänkt ha styckat den 30-åriga kvinnan och sedan spridit ut kroppsdelarna i havet utanför Köpenhamn.

Åklagaren hade hoppats på att kunna åtala Madsen för bland annat mord före jul, men åtalet är framskjutet.

Haft kontakt med Madsen

Nu kommer nya uppgifter om hur Peter Madsen var dagarna före mordet. Författaren Thomas Djursing, som skrivit biografin ”Raket-Madsen”, är en av få person som, via handskrivna brev, haft kontakt med Peter Madsen under den tid han suttit i häktet.

– Jag har kontaktat honom i fängelset och sagt att vi kan ses, men bara om det är en professionell relation, säger Djursing till Ekstrabladet.

Djursing hävdar att Peter Madsen var en man i kris före Kim Walls död, att han höll på att ge upp.

– Jag får en klar bild av Madsen som en gränssökande man och jag får också bilden av en man som börjar avveckla sitt projekt. Han tappade vikt, hans livsmission föll, säger Thomas Djursing.

Peter Madsen ska ha dragit sig ur en planerad raketlansering på Bornholm ett dygn innan han åkte ut med Kim Wall.

”Stressad ekonomisk”

På Ekstrabladets fråga om Djursing uppfattade Madsen som en man som var på väg att tappa greppet, svarar han ja.

– Vi vet att han var pressad och stressad ekonomiskt. Han kunde inte få pengar till allt han ville göra och han kunde inte få med de rätta personerna, han var på väg att misslyckas, säger författaren.

– Det kan vara så att han säger att det inte är sant, men så var det. Det vet jag också från personer som var nära honom.

Thomas Djursing är aktuell med en ny e-bokserie om Madsen där han följer utvecklingen kring fallet.

– Det fanns ett större mörker i honom än vad jag hade trott, säger Djursing.

Kim Wall blev 30 år gammal. Madsen har erkänt att han styckat hennes kropp, men nekar till mord. I stället har han lämnat flera olika förklaringar till varför hon dog.

Publicerad: