Fyra döms för nätverk med övergreppsbilder

TT

Publicerad 2019-03-07

Fyra män döms för att ha programmerat och drivit sidan, som låg uppe i sex månader och användes av mer än 100 000 olika konton världen över. Arkivbild.

En domstol i tyska Limburg har dömt fyra män för att ha grundat vad som har kallats för ett av världens största, kända nätverk för dokumenterade övergrepp mot barn, rapporterar tyska Deutsche Welle.

Internetplattformen, kallad "Elysium", stängdes ner av tysk polis för två år sedan. Den hade då bara varit i gång i sex månader, men besöktes av 111 000 olika användare från hela världen som delade material med varandra. Material som åklagarna kallar "den mest graverande formen av sexuella övergrepp mot barn, inklusive spädbarn", enligt AFP.

Plattformen ska också ha använts för att planera övergrepp.

De fyra männen, som alla är hemmahörande i Tyskland, har både programmerat och drivit plattformen, som fanns på den dolda del av internet som kallas darknet.

En av männen döms för att själv ha utsatt barn för övergrepp. Samtliga döms till fängelsestraff mellan tre år och tio månader till nio år och nio månader.

ANNONS