Så vändes utvecklingen i särskilt utsatta området

PODD Verksamhetschefen: Ser ingen nyrekrytering av kriminella

Av: Marcus Ulvsand

Publicerad:
Uppdaterad:

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Vi jobbar på att förbättra vår podcastspelare i appen, vänligen uppdatera din app i Google Play och AppStore för att få den senaste versionen.

Sedan slutet av 2015 har den svenska polisen använt begreppet utsatta områden för att beskriva stadsdelar och förorter i Sverige med hög kriminalitet och social utsatthet.

Ett av dom är Seved i Malmö som klassats som särskilt utsatt område - men förra veckan kunde Sydsvenskan berätta att stadsdelen nu håller på att bli av med sin stämpel som särskilt utsatt.

I dagens avsnitt diskuterar vi vad de gjort för att vända trenden och funderar över om modellen även kan användas i andra områden med liknande problem. Gäst i avsnittet är Hjalmar Falck, verksamhetschef för föreningen BID Malmö.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Gäst i avsnittet är Hjalmar Falck, verksamhetschef för föreningen BID Malmö.
Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT
Gäst i avsnittet är Hjalmar Falck, verksamhetschef för föreningen BID Malmö.

Mer från Aftonbladet Daily

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE