Kraftig Göteborgsbrand under kontroll

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Adam Ihse/TT
Spridningen av branden i byggnaden är omfattande, enligt räddningstjänsten.

Den brinnande Slottsskogshallen i Göteborg har rasat ihop och branden är nu under kontroll, rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg.

– Byggnaden har rasat in och spridningsrisken har minskat betydligt, säger Bo Andersson, stabschef för räddningstjänsten Storgöteborg, till radion.

Larmet om branden kom strax efter klockan 18 på söndagskvällen. Polis och ambulans har också varit på plats för att bistå räddningstjänsten.

Branden har inte spridit sig till andra byggnader, trots att spridningsrisken har varit stor, bland annat på grund av kraftig vind.

Polisen utreder händelsen som mordbrand. Två pojkar kan vara intressanta för utredningen.

– Det finns uppgifter om att det var två pojkar i 12-årsåldern på platsen. Nu utreds det om pojkarna har något med detta att göra eller inte, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen.

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades under kvällen, men sedan 23-tiden råder det inte längre någon fara för allmänheten.

Enligt polisen ska ingen ha behövt evakueras och det finns inga uppgifter om skadade. Släckningsarbetet beräknas pågå hela natten.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN