Publicerad:
Uppdaterad:

De tar över klassiska skobutiken efter konkursen

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Skoaugust har legat i samma lokaler sedan 1848.
Foto: GOOGLE STREET VIEW
Skoaugust har legat i samma lokaler sedan 1848.

När konkursade Skoaugust i förra veckan stängde igen butiken var det första gången sedan 1848 som det inte såldes skor i den klassiska lokalen på Vaksalagatan i centrala Uppsala.

Men stängningen blev inte långvarig, nu är det nämligen klart att butiken lever vidare tack vare nya ägare – men i samma gamla lokaler.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om anrika skobutiken Skoaugust som tvingades ge upp den 7 april i år på grund av coronakrisen.

Nuvarande ägarna hade då drivit butiken på Vaksalagatan, som startades redan 1848, sedan 1995, och konkursen drabbade såväl butikerna i Uppsala som den i Enköping.

Räddas av skokedja från Stockholm

Men nu är det klart att butiken lever vidare. Stockholmsbaserade kedjan Jarmeus skor, som redan driver fyra butiker i Stockholmsområdet, tar över butiken i centrala Uppsala som därmed blir kedjans femte.

– Det här är förmodligen Sveriges äldsta skobutik, så det känns kul att bevara den traditionen, säger Jarmeus ägare och vd Christer Jarmeus, till Upsala Nya Tidning.

Då öppnar butiken igen

Den nya ägaren kommer att fortsätta att driva Skoaugust under sitt nuvarande namn, och butiken kan komma att öppnas redan i nästa vecka.

– Vi kommer att driva butiken vidare under namnet Skoaugust eftersom det är så inarbetat i Uppsala och att inte så många känner till oss här, fortsätter Jarmeus.

När det gäller butiken i Gränbystaden så kommer den inte att tas över av de nya ägarna, inte heller Skoaugust butik i Enköping planerar i dagsläget att drivas vidare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: