Ingen säkerhetsrutin när polisen fick godis

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Ett stort parti godis delades ut till flera polisstationer i Malmö.

Men godisleveransen undersöktes aldrig enligt säkerhetsrutiner innan det delades ut.

– Han förklarade att de ville visa sin uppskattning för polisens viktiga arbete och bad oss skicka ut godiset till alla poliser i Malmö, säger Henrik Qvist på verksamhetsskyddet till polistidningen.

En godistillverkare som hade läst om en polis som föredrog godis framför munkar, valde att agera – genom att skicka ett parti godispåsar till Rättscentrum i Malmö.

Verksamhetsskyddet Henrik Qvist berättar till tidningen att leverantörerna kom i en bil med godisföretagets logga på och med deras kläder. Men att varorna aldrig undersöktes.

– Normalt är det ju så att ingenting ska släppas igenom om det inte är röntgat. I det här fallet tyckte vi inte att det var något som var konstigt.

Lastades på kärra och kördes till förbundet

Leveransen kördes sedan till Polisförbundet i Malmö efter att man konstaterat att godiset inte kunde räknas som en muta. Godiset var till facket och inte till polisen som myndighet.

– Det var helt otänkbart att det skulle vara en muta. Verksamhetsskyddet hade räknat på vad godiset var värt om man slog ut det på alla poliser. Det handlade om en ringa mängd till ett ringa värde, säger Theres Lindgren på Polisförbundet till tidningen.

Godiset delades sedan ut till flera polisanställda runt om i Malmö.

1 av 2 | Foto: AFTONBLADET
Ett parti godispåsar anlände oväntat till Rättscentrum i Malmö.
Publicerad:

LÄS VIDARE