Så vill kommunen fixa senior-kollo

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Malmö har sedan tidigare föreningen Cykla utan ålder, en ideell förening där frivilliga cykelpiloter i  samarbete med stadens äldreboenden ser till att äldre som vill får en åktur. Elin Carlsson skjutsas av Bodil Sonesson, cykelpilot.  Nu välkomnar kommunen både egna och externa aktörer att arrangera kollo för äldre på kommunens kursgård utanför Veberöd.
Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malmö har sedan tidigare föreningen Cykla utan ålder, en ideell förening där frivilliga cykelpiloter i samarbete med stadens äldreboenden ser till att äldre som vill får en åktur. Elin Carlsson skjutsas av Bodil Sonesson, cykelpilot. Nu välkomnar kommunen både egna och externa aktörer att arrangera kollo för äldre på kommunens kursgård utanför Veberöd.

Det blir ingen egen organisation. Men både Malmö stads egna verksamheter och externa organisationen är välkomna att själva arrangera lägerverksamhet för äldre.

Platsen blir Vombsjögården, kommunens egen kursgård utanför Veberyd, rapporterar Skånska Dagbladet.

Enligt kommunens hälsa-, vård- och omsorgsnämnd finns det goda förutsättningar just vid Vombsjön i grannkommunen Lund.

Kursgården är redan tillgäglighetsanpassad och har både rullstolsramper och höj- och sänkbara sängar.

Vombsjögården har tidigare använts som kollo för funktionshindrade.

Men Malmö stad tänker inte skaffa någon egen organisation för en ny satsning, vilket tidigare föreslagits.

Istället vill man marknadsföra idén och se till att både gruppboenden, ideella organisationer och hemtjänst får reda på möjligheten.

Hur en framtida lägerverksamhet för äldre ska fungera ekonomiskt är oklart och en fråga som får lösas från gång till gång, säger hälsa-, vård- och omsorgsnämndens ordförande Anders Rubin (S) till Skånska Dagbladet.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%