Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: Örebrosprängning kan ha koppling till Linköpingsbomb

Av: Karl Enn Henricsson, Michael Toll

Publicerad:
Uppdaterad:

Under natten skedde det en explosion på en strippklubb i Örebro.

Enligt uppgifter till Aftonbladet undersöker polisen nu kopplingar mellan nattens händelse och den stora explosionen i Linköping tidigare i juni.

Minst en person ur ett MC-gäng ska figurera i utredningen.

I början av juni inträffade en våldsam explosionen i Linköping. Bland annat slogs fönster ut i uppemot hundra lägenheter i närområdet.

I natt inträffade ytterligare en kraftig explosion, denna gång på en strippklubb i Örebro. Enligt uppgifter till Aftonbladet har ett mc-gäng kopplingar till lokalen.

Kopplingar mellan explosionerna

Aftonbladet kan nu avslöja att polisen undersöker eventuella kopplingar mellan explosionerna i Örebro och Linköping.

Detta eftersom minst en person ur mc-gänget ska ha haft koppling till bostadshusen som skadades av en explosion där, uppger en källa till Aftonbladet.

Det var klockan 02.45 som SOS-alarm fick många samtal om en kraftig explosion i ett industriområde i norra delarna av Örebro. Enligt polisen var det strippklubben ”Efter Två” som låg i lokalerna. Och uppgifter till Aftonbladet gör nu alltså klart att ett mc-gäng har kopplingar till strippklubben.

Fortsatt avspärrat

När räddningstjänsten kom fram till industriområdet under natten var det en fullt utvecklad brand i lokalen, men under morgonen fick brandkåren kontroll på branden och bedömer att det inte längre finns någon spridningsrisk.

Däremot kommer området vara avspärrat under hela onsdagen. Detta då polisen söker efter ytterligare en sprängladdning, uppger Nerikes Allehanda.

1 av 2 | Foto: Läsarbild
Kraftig brand och rökutveckling efter explosionen i Örebro.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: