Hund och delfin i oväntad vänskap: ”Har blommat ut med tiden”

Uppdaterad 2020-08-04 | Publicerad 2020-07-26

Delfinen Delta, 14, och hunden Gunner, 8.

En vänskap som sträcker sig över artgränsen har formats under lång tid i Florida, USA. I åtta år har hunden Gunner och delfinen Delta varit bästa vänner och lekt med varandra.

Gunner, en åtta år gammal golden retriever, träffade den fyra år äldre delfinen Delta när han var nyfödd. Gunners matte tog med honom till jobbet på forskningsanläggningen Dolphin Research Center i Grassy Key, Florida, USA.

– Jag trodde att han skulle skälla eller bli väldigt uppspelt, men han reagerade tvärtom. Han bara la sig ner och tittade, säger matten Marie Blanton till Business Insider.

Ett av vännernas tidiga möten.

Började leka

Golden retrieverns lugna manér ska ha fångat delfinen Deltas intresse.

– Varje gång jag tog med Gunner märkte jag att Delta var den första delfinen som kom fram till bryggan. Han tog med sina leksaker som om han försökte leka med honom, säger Marie Blanton till tidningen.

Gunner fattade vinken och började leka med Delta, och den starka vänskapen har hållit i över åtta år.

Den åtta år gamla vänskapen håller än.

Fortsatt stark vänskap

– Vänskapen har blommat ut med tiden. Båda pojkarna har blivit äldre och träffas inte lika ofta nu, säger Marie Blanton.

Men när Gunner följer med till anläggningen, ett par gånger i månaden, är Delta fortfarande den första delfinen på plats för att hälsa.

Marie Blanton med mannen Tyler, deras son Lucas och Gunner.