Trump: ”Jag visste inget om betalningen”

Uppdaterad 2018-04-06 | Publicerad 2018-04-05

Donald Trump kommenterar nu för första gången offentligt kontraktet som hans advokat upprättat med Stormy Daniels.

Presidenten uppger att han inte visste att hans advokat Michael Cohen betalat porrstjärnan 130 000 dollar.

Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Ombord sitt flygplan Airforce One kommenterade Donald Trump för första gången den påstådda sexträffen med porrstjärnan Stormy Daniels 2006 och det sekretessavtal som sedan upprättades två veckor innan presidentvalet 2016.

Presidenten sa, enligt nyhetsbyrån AP, att han inte känt till någonting om utbetalningen på 130 000 dollar till Stormy Daniels.

Pengar som betalades av Trumps advokat Michael Cohen för hennes tystnad.

Uppmärksammad tv-intervju

De senaste veckorna har sexaffären och sekretessavtalet varit en följetong i amerikanska medier. Bland annat medverkade Stormy Daniels i tv-programmet CBS 60 minutes där hon berättade detaljerat om hur det gick till när hon hade sex med presidenten i Lake Tahoe 2006.

Hon berättade även hur hon blivit hotad av en okänd man på en parkeringsplats i Las Vegas, vilket Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Hon och hennes advokat Michael Avenatti vill nu få sekretessavtalet ogiltigförklarat av en domstol.

Stormy Daniels har också stämt advokat Michael Cohen för ärekränkning.

Förnekar allt

Advokat Michael Avenatti har svingat vilt i medier och på sociala medier den senaste tiden. Bland annat har han debatterat häftigt med Trumps advokat Michael Cohens advokat David Schwartz.

Han hävdar att det inte råder några tvivel om att Trump känt till sekretessavtalet och har fört fram flera bevis som han menar pekar på det.

Nu säger alltså Donald Trump att han inte känt till något om det. Presidenten har tidigare också, bland annat via pressekreteraren Sarah Huckabee Sanders, förnekat att han överhuvudtaget ska ha haft sex med Stormy Daniels.

Efter att ha nåtts av beskedet att Trump nu ska ha kommenterat betalningen twittrade Michael Avenatti:

”Bra (rättare sagt mycket bra) saker för den som väntar!!!”