Därför skakas SD av fallet Fogelklou

PODD ”Det är en belastning”

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-05-20

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Jörgen Fogelklou är kommunalråd och Sverigedemokraternas främsta företrädare i Göteborg. Han är också en man i rejält blåsväder.

Aftonbladet har under en tid granskat Fogelklou och hans påstådda koppling till ett konto på internetforumet Flashback. Ett konto som under 2010 och 2011 spred mycket grov antisemitism och rasism.

Enligt Aftonbladets granskning har kontot vid namnet “Afghan” förutom en koppling till en av Fogelklous gamla mejladresser också använt sig av samma formuleringar, innehåll och sätt att uttrycka sig som på de konton som han själv säger sig stå bakom.

Jörgen Fogelklou förnekar att det är han som står bakom kontot “Afghan”. Men Sverigedemokraterna har nu beslutat sig för att inleda en egen utredning kring fallet.

Vad kan det få för konsekvenser för Jörgen Fogelklou? Vad säger säkerhetsexperter om hans kopplingar till kontot? Vad säger företrädare för Sverigedemokraterna? Och vad händer med Fogelklous framtid i partiet?

Det pratar vi om i Aftonbladet Daily.

Gäst: Olof Svensson, reporter på Aftonbladet.

Programledare: Olivia Svenson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde.

Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily